Publicerad 2019-11-19
– Det är jätteroligt, för alla i företaget, att vi vann det här fina priset. Vi har haft den inriktningen sedan lång tid tillbaka; att vi jobbar med naturen och för grisarnas bästa. När man gör så, då kan man kombinera det som är miljömässigt rätt med djurens bästa och dessutom få ett bra ekonomiskt resultat av investeringarna, säger Mikael Hugoson, Alviksgården, här tillsammans med Anne Hugoson.
Foto: Nyhléns Hugosons


Alviksgården prisas för hållbarhetsarbete

Vid Luleå Business Awards var det en grisföretagare som kammade hem Årets Hållbarhetspris – Alviksgården med Mikael och Anne Hugoson i spetsen.

Nomineringarna till priset har kommit in från allmänheten. De har sedan granskats av en jury som också varit på besök hos de utvalda företagen.

Motiveringen till priset lyder: ”Naturen i fokus och med djurens bästa framförallt. Alviksgården har jobbat med hållbarhetstänk under 40 år i Norrbotten. Förutom en god djurhållning har företaget satsat på en egen biogasanläggning och är helt självförsörjande på energi. Biogödsel ger näring åt de egna markerna som i sin tur producerar foder åt djuren.
Den här företagaren var tidigt ute med hållbarhetsfokus och har målmedvetet och engagerat fått till ett helhetstänk för det lokalproducerade.”

Emma Sonesson
Grisföretagaren