På nytt jobb

Nya grischefer inom Gård & Djurhälsan

Från och med 1 juli lämnar ­Monika Löfstedt över uppdraget som chef för grisgruppen inom Gård & Djurhälsan. För område väst tar veterinär ­Katarina Karlsson Frisch över och för öst blir husdjurs­agronom Ingvar Eriksson chef. Chefskapet kommer att uppta 50 procent av Ingvars och Katarinas arbetstid. Resterande tid ägnas åt rådgivning.

Thomas säljare inom vattenrening

Thomas Hedin arbetar sedan 1 juni som säljare på Anolytech AB. Thomas utgår från Gotland och har tidigare arbetat som säljare av grisfoder samt insatsprodukter för växtodling på Lantmännen Lantbruk.

VD-skifte på Fodermix

Efter knappt ett år som vd för Fodermix väljer Henrik Fredricson att kliva av och satsa på sitt eget lantbruk. Istället tar Johan Ocklind över rodret för Fodermix. Johan är agronom med en magister i företagsekonomi och har arbetat med affärsrådgivning på LRF Konsult, som lantbruksrådgivare i bankvärlden samt vd för lantbruksteknikföretaget Dataväxt.

– Att få chansen att vara med och fortsätta att utveckla ett företag som Fodermix är verkligen en spännande utmaning. Företaget är välkänt för sina specialblandningar, sin höga kompetens och sitt stora engagemang hos medarbetarna. Denna styrka vill jag gärna fortsatt se utvecklas, säger Johan i ett pressmeddelande.

Linda chef för affärsområde genetik

Linda Lundberg tillträder den 29 augusti tjänsten som chef för affärsområde genetik på Svenska Köttföretagen. Linda har tidigare bland annat arbetat som rådgivare på Skövde slakteri och nu senast som säljchef för Piggfor på Lantmännen Lantbruk. Linda kommer inledningsvis att arbeta med livdjursmarknaden.